De grote voordelen van laminaat vloeren

Soms denken mensen dat laminaat inmiddels wat ouderwets en uit de tijd is. Dat is echter absoluut niet het geval. Ook de ontwikkeling van deze vloer is helemaal met zijn tijd mee gegaan. Voor welke ruimte je ook een vloer nodig hebt, laminaat is eigenlijk altijd wel een goede optie. Zeker als je kiest voor een variant met een hydroseal coating.


Waterdichte laminaat vloeren


Vroeger was het geen goed idee om laminaat in de keuken te plaatsen. En al helemaal niet in de badkamer. Was je de laminaat vloer in de slaapkamer aan het dweilen en viel er per ongeluk een emmer water om, dan had je meteen een probleem. Deze vloeren zijn tegenwoordig echter supergoed waterdicht. Een aantal varianten voor 4 uur, maar sommigen zelfs ook wel voor 20 uur. Is dit voor jou belangrijk, dan is het wel van belang dat je kiest voor hydroseal. Als deze coating is aangebracht, dan kan het laminaat prima in de keuken. Valt er een keer vocht op de vloer, dan is dat geen probleem. Je legt er even een doek op waar het water in kan trekken en de rest dep je even op. Er is daarna geen enkel probleem. Het is zelfs mogelijk om deze vloer toe te passen in een natte ruimte als de badkamer. In dat geval is hydroseal natuurlijk wel een vereiste.


Laminaat vloer steeds realistischer


Ook met een laminaat vloer moet je steeds beter kijken om te kunnen ontdekken dat dit toch geen echt houten vloer is. Er is tegenwoordig vaak een voelbare structuur aanwezig en de planken zijn dikker. Verder kun je kiezen voor een matte look. Bij laminaat moet je dus niet meer denken aan die oude, glanzende en gehorige vloerplanken. De buren zullen ook echt geen last hebben van jullie geluiden. Een voordeel is ook dat de ondervloeren sterk verbeterd zijn. Je kunt zelfs vloerverwarming en vloerverkoeling aanbrengen bij laminaat vloeren.


Het voordeel van een goed klik-systeem


Het is van belang dat het klik-systeem goed vast zit. Het leggen van deze vloer is overigens vrij eenvoudig. De meeste mensen doen dit zelf of vragen een handige bekende om even te helpen. De vloer past eigenlijk als een puzzel in elkaar en lijm is niet nodig. Dankzij het klik-systeem krijg je een hele stabiele vloer. Je hoeft ook echt niet bang te zijn dat de vloer na een aantal jaren zal gaan kraken.